فوائد پرتقال در سلامت

به گزارش اهدا بلاگ، پرتقال منبعی غنی از ویتامین C است. علاوه بر این ویتامین، حاوی بسیاری دیگر از مواد مغذی مهم می باشد. این مقاله خواص مختلف پرتقال در سلامت را شرح خواهد داد.

فوائد پرتقال در سلامت

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

پرتقال منبعی غنی از ویتامین C است. علاوه بر این ویتامین، حاوی بسیاری دیگر از مواد مغذی مهم می باشد. این مقاله خواص مختلف پرتقال در سلامت را شرح خواهد داد.

پرتقال سرشار از ویتامین C و فیبر است. ویتامین C یک آنتی اکسیدان ضروری بوده که سبب بهبودی پوست و حفظ سلامتی بدن می گردد. فیبرهای موجود در پرتقال می توانند به پیشگیری از فشار خون بالا و بیماری هایی مانند دیابت هم یاری نمایند. علاوه بر این دو ماده مغذی، چند ماده مغذی دیگر در پرتقال وجود دارند که فوائد متعددی در سلامت را فراهم می سازند.

فوائد سلامتی

سلامت استخوان : ماده معدنی کلسیم موجود در پرتقال به حفظ سلامتی استخوان و دندان یاری می نماید.

فراوری هموگلوبین: ویتامین B6 موجود در این میوه به فراوری هموگلوبین یاری می نماید که وجود آن جهت حمل اکسیژن به قسمت های مختلف بدن لازم است.

تصلب شرایین: ویتامین C موجود در پرتقال مانع از سخت شدن شریان ها می گردد که در عارضه تصلب شرایین دیده می گردد.

فشار خون: بسیاری از مطالعات نشان می دهند که فلاونوئید موجود در پرتقال، که هسپریدین می باشد، موجب پایین آمدن فشار خون بالا می گردد.

سرطان: ترکیبی خاص که در پرتقال (لیمینوید) (liminoid)وجود دارد، به مباره با بسیاری سرطان ها من جمله سرطان سینه، معده، ریه، پوست، دهان و سرطان روده بزرگ یاری می نماید. ویتامین C موجود در پرتقال آنتی اکسیدان بزرگی است که به اسم یک گیرنده یا پاک نماینده در برابر رادیکال های آزاد مضر در بدن عمل می نماید.

رشد مغز: اسید فولیک موجود در پرتقال به رشد و تکوین مناسب مغز یاری می نماید.

کلسترول: آنتی اکسیدان های موجود در این میوه با فشار یا استرس اکسیداتیو، که منجر به اکسیداسیون لیپوپروتئین با چگالی پایین در خون می شوند، مبارزه می نمایند. بعلاوه، آلکالوئید موجود در زیر پوست پرتقال، کلسترول فراوری شده به وسیله کبد را کاهش می دهد.

یبوست: پرتقال شاید طعم اسیدی داشته باشد، اما اثری قلیایی بر دستگاه گوارش گذاشته و در نتیجه، باعث تحریک شیره های گوارشی شده و موجب تسکین از یبوست می گردد.

ترمیم اسپرم: مصرف منظم این میوه به حفظ سلامت اسپرم و تعداد آن یاری می نماید. ویتامین C از اسپرم در برابر هرگونه آسیب ژنتیکی که در طول تولد ایجاد شده است، محافظت می نماید.

زخم معده: ویتامین C فراوان موجود در پرتقال از زخمهای گوارشی جلوگیری نموده و در نتیجه، احتمال ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد.

اختلالات قلبی: ویتامین C و فلاونوئیدهای موجود در این میوه خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا حد زیادی کاهش می دهند.

ایمنی: ویتامین C موجود در پرتقال به تحریک WBC (سلول های سفید خون) در بدن یاری می نمایند. در نتیجه سلول های سفید خون به مبارزه با بیماری های عفونی و ایجاد یک سیستم ایمنی به طور طبیعی قوی یاری می نمایند.

پیشگیری از سنگ کلیه: سنگ های کلسیم اگزالات تشکیل شده در کلیه را سنگ کلیه گویند. خوردن پرتقال به طور منظم تشکیل این سنگ ها را کاهش می دهد.

پوست سالم: آنتی اکسیدان های موجود در پرتقال رادیکال های آزاد را از بین می برند. این رادیکال های آزاد موجب بوجود آمدن چین و چروک و پیری پوست می شوند. آنتی اکسیدان های موجود در پرتقال بعلاوه سرخی و طراوت را برای پوست به ارمغان می آورند.

جلوگیری از عفونت های ویروسی: ویتامین C به مبارزه با عفونت هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا یاری می نماید. بعلاوه، اندازه زیادی از پلی فنول ها (نوع آنتی اکسیدان) به محافظت در برابر بسیاری از عفونت های ویروسی یاری می نمایند.

سلامت بهینه: 170 فیتونوترینت (مواد مغذی برگرفته از گیاهان) و بیش از 60 فلاونوئید موجود در پرتقال از خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد توموری، و بازدارندگی از لخته خون برخوردارند. این خواص به ارتقاء سطح بهینه سلامت یاری می نمایند.

برترین کار این است که آب پرتقال تازه و یا خود میوه را به طور مستقیم مصرف کنید. بنابراین به طور مداوم و مرتب از پرتقال مصرف نموده تا از فوائدی که در بالا اشاره شد برخوردار شوید!

منبع: راسخون
انتشار: 2 آبان 1400 بروزرسانی: 2 آبان 1400 گردآورنده: ehdablog.ir شناسه مطلب: 1033

به "فوائد پرتقال در سلامت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوائد پرتقال در سلامت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید