طرز تهیه شکشوکه؛ املت متفاوت عربی
به گزارش اهدا بلاگ، شکشوکه غذایی عربی ست که از تخم مرغ های نیمرو شده در سس گوجه، فلفل و سیر درست می گردد که معمولا با زیره، پاپریکا، فلفل قرمز تند و جوز طعم دار می گردد.
شکشوکه غذایی شبیه املت گوجه و سبزیجات است که روی آن با پنیر و گشنیز خوشبو تزئین شده است. برای این غذا از چندین نوع فلفل تابستانی و گوجه برای سس درست می گردد سپس تخم مرغ ها در این سس نیمرو می شوند. این یک غذای ساده و راحت تابستانی ست که تنوع رنگی جالبی دارد.
شکشوکه غذایی عربی ست که از تخم مرغ های نیمرو شده در سس گوجه، فلفل و سیر درست می گردد که معمولا با زیره، پاپریکا، فلفل قرمز تند و جوز طعم دار می گردد. اگر چه این غذا بیشتر در منطقه خاورمیانه و مدیترانه وجود دارد، اما این غذا در اصل متعلق به کشور های شمال آفریقا یعنی تونس و مراکش است.
این غذا همچون ایران به عنوان صبحانه سرو می گردد در حالی که برای هر کدام از وعده های غذایی روز می توان آن را مصرف کرد. این غذا سرشار از پروتئین، سبزیجات، فیبر و آنتی اکسیدان است بنابراین یک وعده سیر نماینده و در عین حال بسیار مغذی است. یک وعده از این غذا معمولا با یک یا دو تخم مرغ درست می گردد و همراه نان برشته سرو می گردد.
در این غذا ادویه های خوشبوی زیره و پاپریکا دودی به همراه پیاز تفت داده شده، فلفل دلمه ای و هالوپینوی تند ترکیبی شگفت انگیز از طعم را برای گوجه های خرد شده شیرین ایجاد می نمایند.
مواد لازم
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
پیاز زرد: 1 عدد میانه
فلفل هالوپینو: 1 عدد
فلفل دلمه ای قرمز: 1 عدد
سیر: 4 حبه
پودر زیره: 1 قاشق چای خوری
پاپریکا دودی: 1 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز: 1/4 قاشق چای خوری
نمک: 1 قاشق چای خوری
گوجه کنسروی: 1 قوطی
تخم مرغ: 6 عدد
پنیر فتا: 2 قاشق غذاخوری خرد شده
گشنیز یا جعفری ایتالیایی: 1/4 پیمانه خرد شده
طرز تهیه
1. روغن زیتون را در ماهیتابه ای بزرگ روی حرارت میانه گرم کنید. وقتی سطح روغن گرم شد و آغاز به جلزو ولز کرد، پیاز، فلفل دلمه قرمز و هالوپینو را اضافه کنید. آن ها را بپزید تا نرم شوند یعنی حدود 5 تا 7 دقیقه.
2. سیر، زیره، پاپریکا دودی، فلفل قرمز کاین و نمک را اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر بپزید.
خانم های کدبانو با شکشوکه شوهرتان را شوکه کنید!
3. حرارت را به میانه رو به پایین کاهش دهید و گوجه های کنسروی را همراه با آب آن ها اضافه کنید. اگر گوجه کنسروی در دسترس ندارید، گوجه ها را در آب پخته و در آب یخ قرار داده، پوست آن ها را جدا نموده و در غذا بریزید. به مدت 20 دقیقه بگذارید گوجه ها به ارامی بپزند. گاهی آن ها را بهم بزنید. این باعث می گردد یک سس غلیظ و خوش طعم ایجاد گردد.
4. وقتی که سس قل خورد، حفره هایی را با قاشق در آن ایجاد کنید تا فضای کافی برای هر تخم مرغ ایجاد کنید.
خانم های کدبانو با شکشوکه شوهرتان را شوکه کنید!
5. برای اضافه کردن تخم مرغ، می توانید تخم مرغ را مستقیما داخل ماهیتابه بیندازید، اما بهتر است آن ها را یکی یکی در کاسه ای کوچک بیندازید بعد تخم مرغ را به آرامی داخل حفره ایجاد شده بریزید. این کار جای تخم مرغ را کنترل می نماید و یاری می نماید تا زرده نشکند.
6. وقتی همه تخم مرغ ها سر جایشان قرار گرفتند، روی ماهیتابه را با درب بپوشانید و بگذارید تا تخم مرغ به آرامی در این سس به مدت 8 تا 10 بپزد تا زمانی که سفیده ها پخته شده و زرده ها به هنگام برش، مقداری روان باشند.
7. برای سرو باید برای هر نفر، یک عدد تخم مرغ را با سس گوجه برای هر نفر ریخت. این غذا را می توان با نان برشته یا نان معمولی سرو کرد.
نکات مهم
برای درست کردن این غذا از ماهیتابه آهنی استفاده نکنید، چون غذایی اسیدی است که پس از ریختن با ظرف واکنش نشان می دهد. در کل استفاده از ماهیتابه فلزی برای غذا های اسیدی مثل مرکبات و گوجه باعث وارد شدن فلزات داخل غذا می گردد بنابراین بهتر است از ماهیتابه ای که دارای پوششی نچسب است بهره ببرید.
برای درست کردن این غذا ابتدا همه سبزیجات را خرد و آماده کنید سپس اقدام به درست کردن غذا کنید. برای راحتی بیشتر می توانید از رنده نایسر دایسر بهره ببرید.
منبع: بهترین ها
منبع: فرادید