طرز تهیه بیکد زیتی (Baked ziti)؛ غذای تازه با ماکارونی
به گزارش اهدا بلاگ، بیکد زیتی (Baked ziti) یک نوع غذای معروف ایتالیایی و آمریکایی است. این غذا با پاستای زیتی و سس تهیه می گردد. در این غذا سس پخت و تهیه میگردد و همزمان زیتی نیز در آب و نمک پخت می گردد. سس این غذا میتواند یک سس گوجه فرنگی ساده باشد یا سس مارینارا و غیره یا شامل گوشت و سبزیجات گردد. روش های پخت متعددی برای این غذاهاست که معمولا از پنیر پارمزان، پنیر گودا وریکوتا و موزارلا استفاده می گردد. طبیعیه که هر چقدر پنیرش بیشتر باشه خوشمزه تر خواهد شد!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاستا آلفردو
این غذا فوق العاده خوشمزه و لذیذ است و مطمئنا با یکبار درست کردنش تبدیل به یکی از وعده های غذایی ماهیانه یا حتی هفتگیتون خواهد شد! و قطعا از خوردنش لذت خواهید برد. بریم سراغ مواد لازم و مراحل تهیه بیکد زیتی خوشمزه در خبرنگاران بلاگ!
پاستا زیتی | 300 گرم |
گوشت چرخ نموده | 200 گرم |
پیاز | یک عدد |
سیر | دو تا سه حبه |
گوجه فرنگی | چهار تا پنج عدد میانه |
رب گوجه فرنگی | یک قاشق غذا خوری سر پر |
پنیر خامه ای یا ریکوتا | 1 پیمانه |
خامه | نصف پیمانه (اختیاری) |
پنیر موزارلا یا پیتزا | یک پیمانه |
روغن زیتون یا روغن مایع | به میزان لازم |
ریحان | چند برگ تازه |
ارگانو یا آویشن | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
زردچوبه، نمک وفلفل قرمز | به میزان لازم |
1- پیاز را نگینی خرد کنید. در تابه مناسبی کمی روغن بریزید. پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید. کمی پیاز را تفت دهید.
2- سپس گوشت چرخ نموده را به پیاز اضافه کنید. گوشت را نیز یک تا دو دقیقه تفت دهید تا به خوبی حرارت ببیند و تغییر رنگ دهد. سپس سیر را رنده کنید و به گوشت اضافه کنید.
3- ادویه ها شامل زردچوبه، ارگانو، فلفل سیاه و فلفل قرمز و نمک را هم به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. رب گوجه فرنگی را نیز بیفزایید و به خوبی با مواد مخلوط کنید و تفت دهید.
4- سپس گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و در غذاساز یا مخلوط کنید پوره یا رنده کنید. گوجه فرنگی های پوره شده را به مخلوط گوشتی اضافه کنید.
5- به هم بزنید و اجازه دهید با حرارت میانه مواد با هم جا بیفتد و آب سس کشیده گردد و در نهایت سس غلیظ گردد.
در حین تهیه سس پاستا بهتر است، پاستای زیتی را آبکش کنید به این صورت که در قابلمه ای به میزان مناسب آب بریزید و اجازه دهید روی حرارت به جوش آید. کمی نمک هم اضافه کنید. سپس بعد از جوش آمدن آب، پاستای زیتی را به آب در حال جوش اضافه کنید.
6- دقت کنید که پاستا مدت زمان زیادی در آب جوش نباشد تا کامل بپزد و نرم گردد. نباید کاملا نرم گردد و باید پاستا را آلدنته بردارید. یعنی دور پاستا نرم باشد و مرکزش هنوز کمی سفت باشد. این کار به این خاطر است که قرار است پاستا در فر هم پخت گردد و اگر زیاد پاستا را نرم بردارید بعدا بیکد زیتی شما خمیری خواهد شد. زیتی را خوب آبکش کنید تا آبی داخلش باقی نماند.
در تصویر زیر پاستا زیتی خام و آلدنته را مشاهده میکنید.
7- حالا وقت آماده کردن بیکد زیتی و ترکیب مواد است. سس گوشتی هم دیگر کاملا آماده شده است. در اواخر پخت برگهای ریحان خرد شده را نیز اضافه کنید و مخلوط کنید. یک ظرف مناسب را انتخاب کنید چون قرار است ظرف را در فر قرار دهید و بعد با همان ظرف بیکد زیتی را سرو کنید. بعد از انتخاب ظرف مناسب، میزانی سس را در کف ظرف پخش کنید.
8- سپس میزانی از پاستای زیتی را در ظرف بریزید. کمی از سس گوشتی روی زیتی ها بریزید.
9- پنیر خامه ای و خامه را با هم مخلوط کنید. سپس از این مخلوط روی سس بریزید و بعد کمی پنیر پیتزا را روی لایه ها بریزید.
10- سپس مجدد پاستا زیتی روی پنیر بچینید، بعد سس گوشتی را اضافه کنید.
11- مخلوط پنیر خامه ای و سپس پنیر پیتزا را اضافه کنید و اینکار را به صورت لایه به لایه ادامه دهید تا مواد تمام گردد و ظرف پر گردد. در مرحله آخر روی مواد پنیر پیتزا بریزید.
12- باید روی ظرف را فویل بکشید. میتوانید فویل را کمی چرب کنید تا پنیر موقع آب شدن به فویل نچسبد اگر ظرف پر شده و فکر میکنید پنیر به فویل خواهد چسبید بهتر است پنیر پیتزا برای لایه رویی بیکد زیتی را در خاتمه پخت بیکد زیتی روی آن بریزید.
به این صورت که دیگر لایه انتهایی پنیر نریزید یا کمتر بریزید. روی ظرف را کامل با فویل بپوشانید سپس ظرف را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد برای مدت حدودی نیم ساعت قراردهید. بعد از گذشت این زمان از فر خارج کنید. فویل را با احتیاط بردارید و روی بیکد زیتی پخته شده پنیر بریزید و مجدد در فر قرار دهید.
اینبار فقط به این خاطر که پنیر روی بیکدزیتی آب گردد. پس فقط دمای بالای فر را روشن کنید و تا پنیر آب گردد و بیکد زیتی مجذوب کننده شما آماده گردد!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لازانیای اسفناج و قارچ
نکات خوشمزه تر شدن بیکد زیتی:
- همانطور که اشاره شد، هر چقدر پنیر این غذا بیشتر باشد خوشمزه تر خواهد شد ولی میتوانید فقط از پنیر پیتزا و زیکوتا یا خامه ای بهره ببرید.
- در بسیاری از دستورات بیکد زیتی از پنیر پارمزان، ساورکریم، پنیرهای گودا و غیره هم استفاده میگردد. که شما می توانید در تهیه این غذا بهره ببرید و خوشمزگیش رو چند برابر بکنید.
- در زمان تهیه سس نمک را بچشید و اگر احتیاج بود اضافه کنید.
- به جای ارگانو میتوانید از پودر ریحان خشک بهره ببرید یا آویشن را جایگزین کنید.
- پاستا زیتی با مارکهای مختلف و در سایزهای متفاوتی در فروشگاه ها به فروش میرسد و به راحتی پیدا میگردد. میتوانید بخرید. اما اگر پاستای زیتی پیدا نکردید میتوانید پنه، ریگاتونی یا ماکارونی های مشابه را جایگزینش کنید.
- دقت کنید که موقع آبکش کردن پاستا، زیتی ها خیلی له نشوند و حتما آنها را آلدنته بردارید.
- به جای سیر میتوانید از پودر سیر بهره ببرید.
- خامه هم در این دستور قابل حذف است و میتوانید فقط از پنیر خامه ای یا ریکوتا بهره ببرید.
- سس گوجه یا کچاپ هم میتوانید در مواد سس گوشتی بریزید.
- بیکد زیتی را میتوانید به صورت لایه لایه تهیه کنید یعنی به همین شکلی که شرح داده شد سس و پاستا و پنیر را لایه به لایه بریزید. یا اینکه پاستای زیتی را با سس مخلوط کنید و در ظرف بریزید و در فر قرار دهید.
امیدوارم از این دستور غذا بهره ببرید و این غذای خوشمزه را تهیه کنید و کنار عزیزانتان لذت ببرید. بعلاوه برای مشاهده دستور تهیه غذاهای دیگر به آشپزی خبرنگاران بلاگ سری بزنید.
منبع: اُکالا