خطر آمبولی ریه، آسیب به مغز و ایجاد مسائل کلیوی

به گزارش اهدا بلاگ، ویروس کرونا ، این بلای همه گیر هزاره سوم، جان افراد زیادی را گرفته و تعداد بسیار زیادی را هم آلوده نموده است.

خطر آمبولی ریه، آسیب به مغز و ایجاد مسائل کلیوی

به گزارش خبرنگاران، کرونا یک بیماری مرگبار تنفسی به شمار می رود که مسری است. این بیماری مسری از ووهان چین شروع شد و در مدت زمان کوتاهی کل جهان در برگرفت.

این روزها مدام از علائم کرونا گفته می گردد و اینکه چه مسائلی را در بدن به وجود می آورد. واقعیت این است اخباری که در رابطه با عوارض کرونا به گوش می رسد روز به روز نگران نماینده تر می گردد. بر اساس آخرین اخبار این ویروس مرگبار نه تنها بر روی اندام های تنفسی که بر روی سایر اندام های دیگر نیز اثر می گذارد.

دکتر خلیل رازقیان پزشک متخصص داخلی در گفت و گو با خبرنگاران مطرح نمود: اکنون به خوبی می دانیم که ویروس کرونا فقط بافت های اندام تنفسی را درگیر نمی نماید بلکه به دیگر اندام های حیاتی بدن هم آسیب می زند. این ویروس می تواند بر عملکرد مغز، قلب، کلیه نیز آسیب بزند و مسائل دیگری هم به وجود بیاورد.

دکتر رازقیان ادامه داد: ویروس کرونا با استفاده از سلول های داخل ریه خود را تکثیر می نماید و به همین دلیل مشکل تنفسی و التهاب ریوی پیش می آید. اما این ویروس به دیگر اندام ها هم آسیب می زند و می تواند به همان اندازه خطرناک باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که ویروس کرونا تا چه اندازه می تواند بر روی عملکرد قلب تاثیر بگذارد گفت: افرادی با بیماری های پیش زمینه ای بیشتر در ریسک مرگ در پی ابتلا به کرونا قرار دارند. اکنون معین است یک فرد با سابقه بیماری قلبی عروقی و فشار خون تا چه اندازه در برابر این ویروس آسیب پذیر است. متاسفانه عفونت در ماهیچه قلب افراد کرونایی هم که سابقه بیماری قلبی نداشته اند دیده می گردد.

این پزشک متخصص داخلی با تاکید بر اینکه ریه هدف اصلی ویروس کرونا است و بیشترین آسیب را متحمل می گردد اضافه نمود: از محتمل ترین عوارض کرونا می توان به این اشاره نمود که فرد حتی بعد از بهبودی هم دچار مسائل ریوی است چرا که عملکرد و ظرفیت بهینه آن کاهش یافته است. می توان آسیب دائمی به ریه یکی از بدترین عوارض ویروس کرونا در بدن قلمداد کرد. این آسیب ها حتی می تواند منجر به فیبروز ریه گردد. در فیبروز ریه انتقال اکسیژن به رگ ها همیشه با مسائلی روبرو است. تنگی نفس و خستگی و سرفه های مکرر علائم این عارضه هستند. البته با تشخیص به موقع می توان از این عارضه جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: احتمالات و عوارضی که برای ویروس کرونا تجربه شده اند خطرناک و نگران نماینده به نظر می رسند. این احتمال وجود دارد که لایه درونی رگ های خونی و لنفاوی التهاب به وجود بیاید. چیزی که باعث این التهاب می گردد شاید یک نوع آنزیم مبدل در ویروس جدید کرونا باشد. این التهاب می تواند اختلالات ریز در جریان خون به وجود بیاورد و به قلب آسیب بزند و عوارض خطرناکی مثل آمبولی ریه رقم بزند.

رازقیان اذعان داشت: ویروس کرونا می تواند آسیب رسان به سیستم عصبی بدن هم باشد. خوب می دانیم که از بین رفتن حس بویایی و چشایی یکی از مهم ترین عوارض عصبی کرونا است. این عوارض در ابتدای بیماری و حتی قبل از فعال شدن ویروس خودش را نشان می دهد. نورون های بویایی از قسمت فوقانی بینی شروع می شوند و عصب بویایی نیز وارد حفره جمجمه شده و سپس به مغز می رود. از این راه ویروس کرونا نیز می تواند بر روی مغز تاثیر بگذارد. فرضیه ای هم وجود دارد که این ویروس شاید باعث سکته مغزی گردد که این یکی هم می تواند محتمل باشد.

این پزشک متخصص اعلام کرد: متاسفانه کلیه هم می تواند به شدت تحت تاثیر منفی ویروس کرونا و تاثیر آن بر روی نقاط مختلف بدن قرار بگیرد از جمله اینکه در صورت عفونت شدید ریه برای فرد داروهایی تجویز می گردد که این داروها آب بدن را جذب می نمایند و نارسایی کلیه به وجود می آید. البته آسیب هایی که به وسیله ویروس کرونا به کلیه می رسد هنوز در مرحله تحقیق قرار گرفته است و به نظرم هم در رابطه با کلیه و هم در رابطه با سایر اندام هایی که با آسیب کرونایی روبرو شده اند تحقیقات طولانی مدتی صورت بگیرد.

رازقیان در انتها گفت: نتایج امیدوارنماینده ای بر روی کشف ویروس کرونا وجود دارد اما حتی در صورت کشف قطعی این واکسن به این زودی نباید امیدوار باشیم که وارد بازار جهانی شد پس در شرایط فعلی تنها چیزی که از دست ما برمی آید این است که فقط پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم و در خانه بمانیم و اگر هم مجبور به بیرون رفتن از خانه هستیم حتما ماسک بزنیم.

هیلدا حسینی خواه / خبرنگاران

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 7 مهر 1399 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: ehdablog.ir شناسه مطلب: 350

به "خطر آمبولی ریه، آسیب به مغز و ایجاد مسائل کلیوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطر آمبولی ریه، آسیب به مغز و ایجاد مسائل کلیوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید