طرز تهیه شیرینی مشهدی، خوشمزه ویژه نوروز
به گزارش اهدا بلاگ، خبرنگارانـ با نزدیک شدن به ایام نوروز پخت انواع شیرینی های رنگارنگ و خوشمزه خانگی رونق می گیرد. شیرینی های خانگی مخصوص نوروز معمولا خشک، ریز و بسیار متنوع و رنگارنگ هستند. شیرینی مشهدی با نام های مختلفی ازجمله شیرینی آلمانی، شیرینی مربایی و شیرینی مارمالادی معروف است که یکی از انواع شیرینی های سنتی ایرانی است. این شیرینی به علت ماندگاری بالا و لطافت و طعم دلچسبی که دارد، گزینه بسیار مناسبی برای فهرست شیرینی های نوروزی شماست.
به گزارش خبرنگاران، این شیرینی شامل دو لایه است که بین این دو لایه را به دلخواه با مارمالاد، مربا و یا شکلات و ژله بریلو پر می نمایند. در این مطلب آموزش پخت شیرینی مشهدی در منزل با روشی آسان همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی
آرد شیرینی: 350 گرم
روغن نباتی یا کره: 220 گرم
تخم مرغ: 1 عدد
پودر قند: 100 گرم
وانیل: نصف قاشق چای خوری
بکینگ پودر: یک چهارم قاشق مرباخوری
پودر هل: نصف قاشق چای خوری
مارمالاد، ژله بریلو، پودر پسته و شکلات تخته ای: برای تزیین
نکات مهم مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به آرد
نکته مهمی که باید در خصوص آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است اندازه آن کم تر یا زیاد تر از میزانی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز میزانی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره میزان آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این میزان با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد گردد.
نکات مربوط به پودر قند
پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر نموده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت گردد؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت کوب بکوبید و سپس الک کنید
نکات مربوط به هل
برای تهیه شیرینی حتماً از پودر هل سبز بهره ببرید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیش تری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب تر است.
طرز تهیه شیرینی مشهدی
1 ـ ابتدا روغن را که به دمای محیط رسیده است، داخل یک کاسه بریزید و پودر قند را به آن اضافه کنید. حالا همزن برقی را روشن کنید و با دور تند همزن روغن و پودر قند را بزنید تا کاملا حجیم و کرم رنگ شوند.
2 ـ در مرحله بعد تخم مرغ را همراه با وانیل و پودر هل به کاسه اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر به هم زدن ادامه بدهید.
3 ـ در این مرحله همزن برقی را کنار بگذارید. آرد و بکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و الک نموده اید، کم کم و طی سه مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید. وقتی مواد شیرینی حالت خمیری پیدا کرد، لیسک را کنار بگذارید و با دست و نوک انگشتان آغاز به ورز دادن کنید. زمانی که خمیر دیگر به دست نچسبید، آماده است و دیگر نیازی به ورز دادن ندارد. خمیر شیرینی مشهدی خمیر بسیار نرمی است.
4 ـ حالا خمیر آماده را داخل کیسه فریزر بگذارید و آن را حدود نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. بعد از گذشت این مدت زمان خمیر را از یخچال خارج کنید و دوباره کمی ورز بدهید. دو کیسه فریزر را باز کنید و کنار دستتان بگذارید. حالا یک گلوله خمیر بردارید و روی یکی از کیسه ها بگذارید؛ سپس کیسه بعدی را روی خمیر بگذارید و خمیر را بین دو کیسه فریزر با وردنه باز کنید. قطر خمیر باید حدود 3 تا 4 سانتیمتر باشد. حالا کیسه رویی را بردارید و خمیر را با قالب دلخواه یا کاتر قالب بزنید.
5 ـ شیرینی های قالب زده را داخل سینی فر بچینید و آن را در فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل داغ نموده اید، به مدت 15 تا 20 دقیقه بگذارید تا بپزد. بعد از این که شیرینی ها خنک شدند، باید آن ها را تزیین کنید. به این صورت که یکی از شیرینی ها را بردارید و روی آن را به دلخواه ژله بریلو، مارمالاد یا شکلات تخته ای آب شده بریزید و یک شیرینی دیگر را روی آن بگذارید و کمی فشار بدهید تا دو لایه به هم بچسبد؛ سپس روی شیرینی را با پودر پسته و شکلات تخته ای آب شده تزیین کنید.
6 ـ این شیرینی به علت داشتن مارمالاد و ژله بریلو باید حتما داخل ظرف در بسته و در یخچال نگه داری گردد.
منبع: فرارو