طرز تهیه خیارشور دبه ای 5 الی 15 کیلویی با و بدون سرکه

به گزارش اهدا بلاگ، تهیه خیارشور دبه ای یکی از روش های رایج برای نگهداری از خیار و سرو آن به عنوان چاشنی در کنار غذاها است. تهیه خیارشور چه در مقدار کم چه در حد دبه، فقط احتیاج به کمی دقت و حوصله دارد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه خیارشور فوری را آنالیز نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه خیارشور دبه ای 5 تا 15 کیلویی را با و بدون سرکه مرور می کنیم.

طرز تهیه خیارشور دبه ای 5 الی 15 کیلویی با و بدون سرکه

مواد لازم برای تهیه خیارشور دبه ای 5 کیلویی

  • خیارشور به اندازه لازم
  • آب 16 لیوان
  • نمک 8 قاشق غذاخوری
  • سرکه 1 لیوان
  • سبزیجات معطر به اندازه لازم
  • سیر و فلفل به اندازه لازم

طرز تهیه خیارشور دبه ای

1. آماده کردن مواد خیارشور

اولین مرحله از طرز تهیه خیارشور دبه ای این است که خیارها را خوب بشویید و بعد بگذارید تا خشک شوند. بعد مایع مخلوط آب، سرکه و نمک را آماده کنید. برای این کار در ظرف مناسب آب و سرکه را بریزد بعد نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا نمک کاملا در آب و سرکه حل گردد.

2. انداختن خیارشور دبه ای

اکنون در یک دبه مناسب 5 کیلویی، ابتدا چند دانه نخود بیاندازید بعد خیارها را به شکل عمودی بچینید. حواستان باشد اگر خیارتان درشت است حتما با خلال دندان آن را سوراخ کنید تا خراب نگردد. بعد از چیدن یک لایه از خیار، یک لایه از سبزیجات معطر، سیر و فلفل را بگذارید و بعد لایه بعدی را بچینید. بهتر است خیارهای درشت تر را در کف قرار دهید و خیارهای کوچک تر را رو بچینید. بعد روی ظرف را هم سبزیجات بگذارید و یک قاشق نمک هم بریزید تا میکروب وارد باقی مواد نگردد. بعد مخلوط نمکی را اضافه کنید. این خیارشور بعد از یک هفته تا 10 روز آماده می گردد.

نکته: ظرف کاملا با مخلوط نمکی پر گردد و حتما روی ظرف را با نایلون ببندید تا هوا داخل آن نگردد.

نکته: به جای نخود که برای تردی خیارشور استفاده می گردد، می توانید از زاج بهره ببرید.طرز تهیه خیارشور با نخود خام به سبک بازاری را با جزییات در کتاب کاله مطالعه کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه خیارشور دبه ای

تهیه خیارشور خانگی نکات و فوت وفن های کلی دارد. البته هر چه مقدار خیار بیشتر گردد قطعا دقت به نسبت مواد و نکات مهم تر می گردد بنابراین هنگام تهیه خیارشور به نکات زیر دقت کنید.

برترین نوع خیار برای تهیه خیارشور

یکی از نکات مهم برای تهیه خیارشور این است که خیار حتما کوچک، قلمی، تازه و سالم باشد و از خیار گلخانه ای استفاده نکنید.

طرز تهیه خیارشور دبه ای بدون سرکه

اگر دوست دارید که خیارشور شما سالم تر باشد می توانید سرکه را از فرایند تهیه خیارشور حذف کنید. به این ترتیب باید دقت داشته باشید که 3 درصد از مقدار خیارشور و آب را، نمک مصرف کنید تا خیارشورتان خراب نگردد.

مقدار و نسبت نمک، سرکه و آب برای تهیه خیارشور

برای تهیه خیارشور در دبه 5 کیلویی باید به ازای هر 2 لیوان آب یک قاشق غذاخوری نمک و به ازای هر چهار لیوان آب، یک چهارم لیوان سرکه بهره ببرید. اما در کل یادتان باشد بهتر است به تدریج اگر لازم بود به محلول داخل دبه یا شیشه نمک یا سرکه اضافه کنید و طعم آن را چک کنید. طرز تهیه خیار شور سرکه ای ترد و خوشمزه را هم با جزییات می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.

برترین زمان چک کردن خیارشور

سه روز بعد از انداختن خیارشور برترین زمان برای آنالیز مناسب بودن نمک و سرکه خیارشور است. پس بعد از سه روز حتما در دبه را باز کنید و مزه خیارشور را بچشید و در صورت احتیاج نمک به آن اضافه کنید.

مدت زمان رسیدن خیارشور

مدت زمان آماده شدن خیار شور چه دبه ای باشد چه در حجم کم، بستگی به دمای هوا و شرایط نگهداری دبه بستگی دارد و هر چه هوا گرم تر باشد زمان تهیه خیارشور شما هم کمتر خواهد شد. البته می توانید با رعایت یک سری نکات، خیارشور فوری تهیه کنید. طرز تهیه خیارشور فوری را هم می توانید با جزییات در کتاب کاله بخوانید.

آب جوشیده یا آب سرد، کدام برای تهیه خیارشور بهتر است

برای تهیه خیارشور هم می توانید از آب جوشیده و هم از آب سرد بهره ببرید و هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. مزایای آب جوشیده برای خیارشور این است که نمک در آن راحت تر و بهتر حل می گردد و آب جوشیده، میکروب و باکتری ندارد بنابراین احتمالا کپک زدن خیارشور با آب جوشیده کمتر است.

اما تهیه خیارشور با آب سرد باعث می گردد خیارشور شما تردتر باشد و خیار له نگردد. پس انتخاب بین آب جوشیده و آب سرد به سلیقه شما و نوع خیارشوری که می خواهید تهیه کنید بستگی دارد. طرز تهیه خیارشور با آب سرد با جزییات در کتاب کاله تهیه شده است، می توانید آن را هم مطالعه کنید.

نکات مهم برای انتخاب آب مناسب خیارشور

  • از آب تصفیه شده یا آب معدنی بهره ببرید.
  • آب را قبل از استفاده به طور کامل خنک کنید.
  • می توانید از مخلوط آب جوشیده و آب سرد برای تهیه خیارشور بهره ببرید.
  • مقدار نمک را به دلخواه خود تنظیم کنید.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 13 تیر 1403 بروزرسانی: 13 تیر 1403 گردآورنده: ehdablog.ir شناسه مطلب: 1511

به "طرز تهیه خیارشور دبه ای 5 الی 15 کیلویی با و بدون سرکه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خیارشور دبه ای 5 الی 15 کیلویی با و بدون سرکه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید