طرز تهیه ترشی کلم قرمز بدون سرکه خانگی و خوشمزه
به گزارش اهدا بلاگ، آیا در پی یک روش سالم و آسان برای تهیه یک ترشی خانگی و پر خاصیت هستید؟ ترشی کلم قرمز بدون سرکه یا همان ساورکرات، یک گزینه عالی است. این غذای تخمیری، سرشار از پروبیوتیک های مفید برای سیستم گوارشی است و طعم ترش و تند آن، هر غذایی را دلچسب تر می نماید. با این دستورالعمل ساده می توانید ساورکرات خانگی خود را با استفاده از مواد اولیه طبیعی تهیه کنید. ساورکرات، نه تنها یک چاشنی خوشمزه بلکه یک مکمل غذایی ارزشمند برای حفظ سلامتی است. در ادامه، با ما همراه باشید تا طرز تهیه ترشی کلم قرمز بدون سرکه خوش طعم و سالم را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه ترشی کلم قرمز بدون سرکه
- کلم قرمز 1 عدد
- نمک به اندازه لازم
- آب (در صورت احتیاج) به اندازه لازم
طرز تهیه ترشی کلم قرمز بدون سرکه
1. آماده کردن کلم قرمز
برای آغاز تهیه ترشی کلم قرمز بدون سرکه درست مثل روش تهیه ترشی کلم قرمز با سیر ابتدا برگ های بیرونی کلم قرمزهای خود را بردارید و آن ها را به نصف برش دهید. سپس از یک چاقوی تیز برای برداشتن هسته از وسط بهره ببرید بعد کلم های نصف شده را به برش های نازک، هر جایی برش دهید. بعلاوه می توانید از یک غذاساز یا رنده برای رنده کردن کلم بهره ببرید. هنگامی که تمام کلم قرمز شما رنده شد، آن را به یک کاسه بزرگ (یا چند کاسه) اضافه کنید.
2. تهیه مخلوط نمک و کلم قرمز
اکنون روی کلم قرمزها نمک بپاشید سپس از دست های خود برای ماساژ ملایم نمک در تمام برگ های کلم رنده شده بهره ببرید بعد از یک گوشت کوب برای له شدن و تغییر رنگ کلم بهره ببرید تا کلم به آب بیفتد.
هنگامی که نمک به طور کامل در کلم حل شد روی آن را با پارچه نازک بپوشانید و اجازه دهید حداقل 30 دقیقه و حداکثر یک ساعت استراحت کند. این به نمک فرصتی می دهد تا تمام مایع کلم قرمز را بیرون بکشد. این مایع به آب نمکی تبدیل می گردد که کلم را به ساورکرات تخمیر می نماید.
3.ریختن کلم قرمز در شیشه
اکنون و در آخرین مرحله از طرز تهیه ترشی کلم قرمز بدون سرکه، هنگامی که کلم زمان استراحت با نمک را گذراند اکنون زمان آن است که آن را در شیشه مناسب برای تخمیر بریزید. فقط دقت کنید که اگر آب حاصل از نمک کامل روی کلم را نمی پوشاند اندازهی آب یا آب نمک به ِآن اضافه کنید و بعد در شیشه را ببندید و اجازه دهید ترشی کلم قرمز بدون سرکه شما جا بیفتد.
نکات تکمیلی برای تهیه ترشی کلم قرمز
تهیه ساورکرات خانگی، هنر و علمی است که با رعایت چند نکته ساده، به نتیجه ای فوق العاده خواهید رسید. انتخاب یک کلم قرمز سفت و تازه، خرد کردن یکدست آن و استفاده از نمک غیر یُددار با کیفیت، اولین گام ها برای تهیه یک ساورکرات خوشمزه هستند. ایجاد محیطی تاریک، خنک و عاری از هوا برای تخمیر، به رشد باکتری های مفید یاری می نماید. با کنترل دقیق زمان تخمیر و ایجاد تعادل مناسب بین ترشی و شوری می توانید ساورکراتی با طعم دلپذیر و خواص درمانی فراوان داشته باشید.
انتخاب و آماده سازی کلم قرمز
انتخاب کلم قرمز تازه و سفت برای تهیه ترشی کلم قرمز بدون سرکه بسیار مهم است. کلم های سنگین تر معمولا آبدارتر هستند. قبل از خرد کردن، برگ های بیرونی و قسمت داخلی ساقه را جدا نموده و کلم را به صورت خلال های نازک برش دهید. برش های نازک تر سریع تر تخمیر می شوند.
نمک، چاشنی اصلی ساورکرات
استفاده از نمک غیر یُددار با کیفیت، به فرآیند تخمیر ترشی کلم قرمز بدون سرکه یا همان ساورکرات یاری نموده و طعم دلپذیری به آن می دهد. اندازه نمک به وزن کلم بستگی دارد و استفاده کم از نمک باعث رشد باکتری های نامطلوب و نمک زیاد، طعم شور و نامطلوبی به ساورکرات می دهد.
ایجاد محیط بی هوازی
برای رشد باکتری های مفید در ساورکرات باید محیط تخمیر عاری از هوا باشد. پس از قرار دادن کلم و نمک در ظرف نهایی بهتر است حتما کلم را با یک وسیله سنگین زیر آب نمک نگه دارید. این کار از تماس کلم با هوا جلوگیری نموده و شرایط ایده آل برای تخمیر را فراهم می نماید.
دمای ثابت، تخمیری یکدست
دمای محیط تخمیر بسیار مهم است بنابراین دمای اتاق (بین 18 تا 22 درجه سانتی گراد) برای تخمیر ساورکرات مناسب است. تغییرات دمایی زیاد می تواند بر روند تخمیر تاثیر بگذارد و باعث رشد کپک گردد.
انواع روش های تهیه ترشی کلم قرمز یا سفید
ترشی کلم قرمز را به روش های مختلف می توانید تهیه کنید و یکی از رایج ترین روش های تهیه آن استفاده از سرکه برای تهیه این ترشی است. روش تهیه ترشی کلم قرمز با سرکه سفید را می توانید با جزییات در کتاب کاله بخوانید.
البته اگر زمان ندارید و می خواهید یک ترشی فوری داشته باشید، می توانید روش تهیه ترشی کلم قرمز فوری را هم در کتاب کاله مطالعه کنید.
اگر دوست دارید که به جای کلم قرمز از کلم سفید بهره ببرید، می توانید روش تهیه ترشی کلم سفید بدون سرکه را هم در کتاب کاله مطالعه کنید.
ادویه مناسب ترشی کلم قرمز
انتخاب ادویه مناسب، کلید رسیدن به طعم دلپذیر و منحصر به فرد در ترشی کلم قرمز است. هر ادویه، عطر و طعم خاصی به ترشی می بخشد و آن را متفاوت می نماید بنابراین اگر دوست دارید ترشی کلم قرمزتان خوشمزه تر باشد بهتر است ادویه مناسب ترشی کلم قرمز را که معمولا شامل فلفل سیاه و دانه گشنیز است را در تهیه آن بهره ببرید.
زمان، طعم را می سازد
تخمیر ساورکرات به زمان احتیاج دارد بنابراین بسته به دمای محیط و اندازه نمکی که استفاده نموده اید ممکن است فرآیند تخمیر چند روز تا چند هفته طول بکشد. هر چند روز یکبار به ساورکرات سر بزنید و از پیشرفت آن مطمئن شوید.
چه زمانی ساورکرات آماده است؟
یک نکته مهم در طرز تهیه ترشی کلم قرمز بدون سرکه زمان آماده شدن آن است. زمانی که حباب ها کاهش یابد و طعم ترش و مطلوب گردد و بوی تخمیر ملایم بود، ساورکرات آماده است. می توانید با چشیدن اندازه کمی از آن، از آماده بودن ساورکرات مطمئن شوید.
منبع: کتاب کاله