طرز تهیه بستنی کدو حلوایی
به گزارش اهدا بلاگ، بستنی کدو حلوایی یکی از و از انواع دسر پائیزی با طعم ادویه ای به حساب میاد. شما می تونید این دسر خوشمزه و لطیف رو با ثعلب بدون تخم مرغ یا بدون ثعلب با تخم مرغ یا حتی به صورت رژیمی درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا چند روش طرز تهیه بستنی کدو حلوایی که جزو هستش رو به شما آموزش بدیم.
طرز تهیه بستنی کدو حلوایی با ثعلب در یک نگاه
برای درست کردن بستنی کدو حلوایی با ثعلب، اول باید کدو حلوایی رو بپزید و کاملا له کنید تا یک لیوان پوره نرم و بدون آب اضافی به دست بیاد. بعد توی یه قابلمه 3 لیوان شیر و 1 لیوان شکر رو روی حرارت ملایم گرم کنید تا شکر حل بشه، بدون اینکه شیر بجوشه. حالا 1 قاشق چای خوری سرخالی ثعلب رو کم کم مثل بارون روی شیر گرم بریزید و حدود 3 تا 4 دقیقه هم بزنید تا مایه بستنی کمی غلیظ و کش دار بشه.
در ادامه، پوره کدو و حدود 4 تا 5 قاشق غذاخوری خامه رو اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا کاملا یکدست بشه. در ادامه، وانیل، دارچین و در صورت تمایل کمی جوز هندی یا زنجبیل رو اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگه هم بزنید، بدون اینکه مایه بجوشه.
حالا قابلمه رو از روی حرارت بردارید. مایه بستنی رو 10 دقیقه در دمای اتاق و 20 تا 30 دقیقه در یخچال خنک کنید تا کاملا سرد و کمی غلیظ بشه. در آخر، مایه بستنی خنک شده رو توی ظرف دربسته بریزید و 4 تا 6 ساعت داخل فریزر قرار بدید تا ببنده؛ این مایه بستنی حاوی ثعلبه؛ بنابراین، احتیاجی به هم زدن نداره. موقع سرو هم بستنی رو 5 دقیقه بیرون بذارید تا کمی نرم بشه و بعد با دارچین، گردو یا تکه های کدوی پخته تزئین کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن بستنی کدو حلوایی ادامه این مطلب رو بخونید.
مواد لازم برای تهیه بستنی کدو حلوایی بدون تخم مرغ (برای 4 نفر)
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| کدو حلوایی (پخته و پوره شده) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
| شیر | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
| شکر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
| خامه صبحانه | 4 تا 5 قاشق غذاخوری |
| وانیل | نصف قاشق چای خوری |
| دارچین | نصف قاشق چای خوری |
| جوز هندی یا پودر زنجبیل | نوک قاشق چای خوری |
| ثعلب | 1 قاشق چای خوری سرخالی |
| مغز گردو و پودر دارچین | برای تزیین بستنی کدو حلوایی |
| میزانی کدو حلوایی پخته | برای تزیین بستنی کدو حلوایی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 25 تا 40 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه بستنی کدو حلوایی: حدود 4 تا 6 ساعت
مراحل طرز تهیه بستنی کدو حلوایی با ثعلب
طرز تهیه بستنی کدو حلوایی خوشمزه و کرمی هم با ثعلب بدون تخم مرغ، هم بدون ثعلب با زرده تخم مرغ و هم به صورت رژیمی با استفاده از شیر گیاهی و عسل قابل انجامه. برای درست کردن این بستنی خوشمزه و ادویه ای، اول باید یه پوره کدو حلوایی لطیف و نرم آماده کنید.
مرحله اول: کدو حلوایی رو بپزید و پوره نرم درست کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه بستنی کدو حلوایی با ثعلب، کدو حلوایی رو پوست بگیرید و به تکه های میانه خرد کنید. برای اینکه طعم و رنگ بهتری داشته باشه، می تونید کدو حلوایی رو 30 تا 40 دقیقه توی فر با دمای 180 درجه بپزید؛ اگر عجله دارید، می تونید کدو حلوایی رو بخارپز یا آب پز هم بکنید که حدود 20 تا 25 دقیقه زمان می بره.
وقتی کدو کاملا نرم شد، تکه های کدو حلوایی رو توی یه کاسه مناسب قرار بدید و با قاشق یا گوشتکوب کاملا له کنید تا یکدست بشه. پوره کدو حلوایی باید کاملا لطیف و بدون آب اضافی باشه؛ اگر آب انداخت، یکی دو دقیقه روی حرارت بذارید تا جمع بشه. در نهایت، باید حدود یک لیوان پوره نرم و یکدست داشته باشید.
مرحله دوم: شیر و شکر رو گرم کنید
توی یه قابلمه میانه، 3 لیوان شیر و 1 لیوان شکر بریزید و روی حرارت ملایم بذارید. از همون ابتدا، این مواد رو پیوسته هم بزنید تا شکر به آرومی در شیر حل بشه. مهمه که شیر نجوشه؛ فقط باید گرم بشه و بخار کنه. این کار، معمولا حدود 5 تا 7 دقیقه زمان می بره. وقتی شکر کاملا در شیر حل شد، حرارت رو کاملا ملایم کنید.
در صورت تمایل، برای خرید شیر و شکر می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: ثعلب رو اضافه کنید
حالا 1 قاشق چای خوری سرخالی ثعلب رو کم کم مثل بارون روی شیر گرم بپاشید و هم زمان با همزن دستی سریع و پیوسته هم بزنید. این مرحله خیلی مهمه؛ چون ثعلب سریع خودش رو می گیره و اگر یک باره بریزید گلوله می شه و بستنی خراب می شه.
این ترکیب رو حدود 3 تا 4 دقیقه هم بزنید تا شیر یه کم غلیظ و کمی کش دار بشه. اگر کشدار نشد، میزان خیلی کم (حداکثر یک چهارم قاشق چای خوری) ثعلب اضافه کنید. اگر زیادی سفت شد، میزانی کمی شیر اضافه کنید. توجه داشته باشید، غلظت نهایی این مایه باید شبیه فرنی رقیق باشه.
مرحله چهارم: پوره کدو و خامه رو اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه بستنی کدو حلوایی، حرارت رو تا جای ممکن ملایم کنید و یک لیوان پوره کدو حلوایی رو که قبلا درست کردید به مایه بستنی اضافه کنید. بعد حدود 4 تا 5 قاشق غذاخوری خامه صبحانه رو هم در این قابلمه بریزید. اضافه کردن خامه کاملا اختیاریه ولی بافت بستنی رو عالی می کنه.
این مواد رو حدود 2 تا 3 دقیقه هم بزنید تا مایه بستنی کدو حلوایی کاملا یکدست و رنگش نارنجی بشه. توجه داشته باشید، مایه بستنی اصلا نباید بجوشه و فقط باید گرم و کاملا مخلوط بشه.
برای خرید خامه صبحانه می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: ادویه ها رو اضافه کنید
حالا دیگه وقتشه، نصف قاشق چای خوری وانیل و نصف قاشق چای خوری دارچین رو هم توی این قابلمه بریزید. اگر طعم ادویه جات رو دوست دارید، می تونید به میزان نوک قاشق چای خوری جوز هندی رنده شده یا پودر زنجبیل هم اضافه کنید.
مایه بستنی کدو حلوایی رو برای یکی دو دقیقه دیگه به طور پیوسته هم بزنید تا ادویه ها به صورت یکنواخت در کل مایه پراکنده بشن. همچنان مراقب باشید مایه اصلا نجوشه. بعد قابلمه رو از روی حرارت بردارید.
برای خرید وانیل و انواع ادویه ها مثل پودر دارچین و زنجبیل می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: بذارید مایه بستنی کاملا خنک بشه
در این مرحله از طرز تهیه بستنی با کدو حلوایی، مایه بستنی رو توی یه ظرف بزرگ تر بریزید تا زودتر خنک بشه. اجازه بدید، ظرف حاوی مایه بستنی کدو حلوایی حدود 10 دقیقه در دمای اتاق بمونه تا حرارت خودش رو تا حدودی از دست بده؛ بعد این ظرف رو به مدت 20 تا 30 دقیقه داخل یخچال بذارید تا کامل سرد بشه.
این مرحله خیلی مهمه؛ چون اگر مایه گرم وارد فریزر بشه، بستنی تون کاملا یخی و کریستالی می شه و بافت کرمی و نرم خودش رو از دست می ده. توجه داشته باشید، مایه بستنی کدو حلوایی بعد از سرد شدن کمی غلیظ تر می شه و حالت کرمی پیدا می کنه.
مرحله هفتم: مایه بستنی کدو حلوایی رو داخل فریزر بذارید
وقتی مایه بستنی کدو حلوایی کاملا سرد شد، اون رو توی یه ظرف دربسته و مسطح بریزید و این ظرف رو داخل فریزر قرار بدید. چون بستنی تون ثعلب داره، دیگه لازم نیست هر نیم ساعت هم بزنید؛ چون ثعلب جلوی یخ زدگی های درشت رو می گیره.
اجازه بدید مایه بستنی برای 4 تا 6 ساعت توی فریزر بمونه تا کاملا خودش رو بگیره. اگر می خواید خیلی کشدارتر بشه، می تونید بعد از یک ساعت فقط یک بار به آرومی با لیسک هم بزنید؛ ولی انجام این کار اصلا ضروری نیست.
مرحله آخر: بستنی کدو حلوایی رو سرو کنید
بعد از گذشت این مدت و موقعی که بستنی کدو حلوایی آماده شد، ظرف رو از فریزر بیرون بیارید و اجازه بدید حدود 5 دقیقه توی دمای اتاق بمونه تا اسکوپ زدنش راحت تر بشه. بافت نهایی بستنی کدو حلوایی باید یکدست، نرم، کمی کش دار و نارنجی باشه. برای تزئین بستنی کدو حلوایی هم می تونید از کمی پودر دارچین، مغز گردوی خرد شده یا حتی چند قطعه کدو حلوایی پخته شده بهره ببرید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع مغزیجات مثل گردو و انواع می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه بستنی کدو حلوایی بدون ثعلب با تخم مرغ
در طرز تهیه بستنی کدو حلوایی بدون ثعلب با تخم مرغ، اول باید یک لیوان پوره کدو حلوایی درست کنید؛ یعنی کدو رو بپزید، کاملا له کنید و بذارید کمی خنک بشه. بعد توی یه قابلمه 2 لیوان شیر و سه چهارم لیوان شکر رو گرم کنید تا شکر حل بشه. جداگانه 3 عدد زرده تخم مرغ رو با همزن بزنید تا کرمی بشه و کم کم نصف شیر گرم رو بهش اضافه کنید تا زرده ها فقط با شیر ترکیب بشن و نپزن. بعد دوباره این مخلوط رو داخل قابلمه برگردونید.
حالا مایه بستنی رو روی حرارت خیلی ملایم حدود 5 تا 7 دقیقه هم بزنید تا کمی غلیظ بشه و بافتی شبیه فرنی رقیق پیدا کنه، اما نجوشه. سپس پوره کدو حلوایی، 4 تا 5 قاشق غذاخوری خامه، کمی وانیل و دارچین اضافه کنید و یک دقیقه مخلوط کنید.
مایه رو حدود 10 دقیقه در دمای اتاق و 30 دقیقه در یخچال بذارید تا کاملا خنک بشه. بعدش مایه خنک شده رو داخل ظرف دربسته بریزید و حدود 4 تا 5 ساعت در فریزر بذارید؛ فقط در 2 ساعت اول، مایه بستنی کدو حلوایی رو هر 30 دقیقه یک بار هم بزنید تا کریستال های درشت یخ تشکیل نشه.
برای خرید می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه بستنی کدو حلوایی رژیمی
طرز تهیه بستنی کدو حلوایی رژیمی به این ترتیبه که اول باید حدود یک لیوان پوره کدو حلوایی آماده کنید؛ یعنی کدو رو بپزید و کاملا له کنید. سپس 2 لیوان شیر کم چرب یا شیر بادام و 3 تا 4 قاشق غذاخوری شیرین کننده طبیعی مثل عسل یا استویا رو با هم گرم کنید تا مخلوط یکنواختی ایجاد بشه؛ یادتون باشه، شیر به هیچ عنوان نباید بجوشه.
در ادامه پوره کدو، نصف قاشق چای خوری وانیل و نصف قاشق چای خوری دارچین رو اضافه کنید و یک دقیقه مخلوط کنید تا یکدست بشه. مایه رو 10 دقیقه در دمای اتاق و حدود 20 تا 30 دقیقه در یخچال خنک کنید. باقی مراحل رو درست مثل رسپی اصلی دنبال کنید.
برای خرید می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه بستنی کدو حلوایی
- کدو حلوایی رو کاملا بپزید و له کنید تا پوره نرم و یکدست داشته باشید؛ چون تکه های درشت باعث می شه بافت بستنی خراب بشه، کریستالی بشه و یخ بزنه.
- وقتی شیر و شکر رو گرم می کنید، مراقب باشید شیر نجوشه و فقط گرم باشه و بخار کنه؛ چون جوشیدن شیر باعث می شه بستنی بعدا طعم تلخ پیدا کنه.
- اگه ثعلب اضافه می کنید، اون رو کم کم و همراه با همزدن مداوم بریزید تا گلوله نشه و مایه بستنی کشدار و صاف بشه.
- در نسخه بدون ثعلب، زرده تخم مرغ رو حتما به آرومی با نصف شیر گرم مخلوط کنید و بعد برگردونید داخل قابلمه تا از پخته شدن ناگهانی و بسته شدن زرده جلوگیری بشه.
- اضافه کردن خامه کاملا اختیاریه؛ ولی بافت بستنی رو نرم و کرمی تر می کنه و حذفش باعث می شه بستنی کمی یخ زده تر بشه.
- ادویه ها مثل دارچین، جوز هندی و زنجبیل رو در آخر اضافه کنید تا طعم و عطرشون تازه بمونه.
- مایه بستنی رو قبل از فریز کردن کاملا خنک کنید؛ چون اگر گرم باشه، بستنی کریستال های یخ درشت می زنه و بافتش خراب می شه.
- در طول فریز، اگه ثعلب ندارید، مایه رو هر نیم ساعت یک بار به آرومی هم بزنید تا کریستال های درشت یخ تشکیل نشه و بافت کرمی بستنی حفظ بشه.
- قبل از سرو، بستنی رو حدود پنج دقیقه بیرون بذارید تا کمی نرم بشه. اینطوری، راحت می تونید بستنی رو اسکوپ بزنید و تزئین کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن بستنی کدو حلوایی
بستنی کدو حلوایی یه بستنی میوه ای به حساب میاد؟
بله، چون پایه ش پوره کدو حلواییه که از نظر گیاه شناسی میوه محسوب می شه؛ ولی در مجموع، در دسته بندی بستنی های طعم دار یا ادویه ای قرار می گیره.
می تونیم بستنی کدو حلوایی رو بدون ثعلب درست کنیم؟
حتما! فقط به جای ثعلب باید از زرده تخم مرغ بهره ببرید و وقتی فریز می کنید، هر نیم ساعت یه بار هم بزنید تا بافتش یخی نشه.
خامه برای درست کردن حتما لازمه؟
نه، ولی اگه بریزید بافت بستنی خیلی نرم تر و کرمی تر می شه. بدون خامه کمی یخ زده تر و سبک تر می شه.
چقدر طول می کشه بستنی کدو حلوایی آماده بشه؟
آماده سازی مواد حدود 30 تا 40 دقیقه، درست کردن مایه 10 تا 15 دقیقه و فریز شدن 4 تا 6 ساعت زمان می بره. بدون ثعلب باید در طول فریز شدن چند بار هم بزنید.
چطوری می تونیم بستنی کدو حلوایی رژیمی درست کنیم؟
با شیر کم چرب یا شیر گیاهی و یه کم عسل یا استویا می تونید بستنی سالم و رژیمی درست کنید.
برترین ادویه ها برای طعم دهی به بستنی کدو حلوایی کدوم ها هستن؟
دارچین، جوز هندی و زنجبیل عالی هستن. اگه دوست داشتید یه کم وانیل هم بریزید تا طعمش بهتر بشه.
چرا گاهی اوقات بستنی بعد از فریز یخ می زنه؟
اگه مایه بستنی قبل از فریز کاملا خنک نشده باشه یا در صورتی که ثعلب یا خامه کافی نداشته باشه، کریستال های درشت یخ تشکیل می شه و بافتش خشک و یخ زده می شه.
منبع: افق کوروش