طرز تهیه اکبر جوجه با کره و رب انار به روش گلوگاهی
به گزارش اهدا بلاگ، یک غذای محلی با معروفیت جهانی؛ این چیزی است که می توان در وصف اکبر جوجه خوشمزه و دوست داشتنی گفت. اگر شما هم به شهرهای شمالی کشور سفر نموده باشید حتما با نام این غذا آشنایی دارید و اگر که مزه آن را هم امتحان نموده باشید خوب می دانید که این غذا که ظاهر ساده ای دارد و از انواع غذاهای محلی شمالی است طعم بسیار متفاوت و خوشمزه ای دارد که هر شخصی را عاشق خودش می نماید. اکبر جوجه با کره و رب انار اولین بار به وسیله حاج علی اکبر کلبادی و همسرش که سال های سال در قهوه خانه های جاده شمال آشپزی می کردند، تهیه شد و به سرعت به یکی از غذاهای مورد علاقه راننده های آن جهت تبدیل شد.
به تدریج آوازه این غذا در سراسر آن منطقه پیچید و تبدیل به یکی از محبوب ترین و معروفترین غذاهای مازندرانی شد. برای تهیه این غذا از جوجه مرغ یک ماهه استفاده می گردد که در روغن و کره فراوان سرخ می گردد. این غذا سس مخصوصی هم دارد که ماده اصلی آن رب انار است. طرز تهیه اکبر جوجه با کره در ادامه مطلب زیر آمده است که تمامی نکات کلیدی و مهم در رابطه با سرخ کردن و تهیه سس در آن ذکر شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه اکبر جوجه با کره و رب انار مخصوص را به روش اصیل گلوگاهی به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه با کره و رب انار در خانه به روش اصیل گلوگاهی
- مرغ کوچک یا جوجه یک عدد
- کره پاستوریزه کاله خرید آنلاین 100 گرم
- نمک به اندازه لازم
- فلفل سیاه به اندازه لازم
- روغن مایع مخصوص سرخ کردن به اندازه لازم
- آب نصف لیوان
- رب انار یک فنجان
- آب نارنج نصف فنجان
- گردو خرد شده نصف فنجان
طرز تهیه اکبر جوجه با کره و رب انار در خانه به روش اصیل گلوگاهی
مرحله اول
اکبر جوجه را می توانید هم به صورت مرغ درسته و هم به صورت خرد شده تهیه کنید. در صورتی که از مرغ درسته استفاده می کنید پیشنهاد می کنیم از جوجه مرغ کوچک بهره ببرید. در غیر این صورت می توانید مرغ را چهار تکه کنید. بعلاوه پوست مرغ را به هیچ وجه جدا نکنید. برای آغاز ابتدا یک قابلمه یا ماهیتابه گود بردارید و 100 گرم کره را داخل آن بریزید. یک لیوان روغن مایع را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید.
مرحله دوم
در حالی که روغن اکبر جوجه با کره درون قابلمه گرم می گردد، روی تکه های مرغ را کمی نمک و فلفل سیاه بریزید و ماساژ دهید. سپس آن ها را داخل روغن قرار دهید. دقت کنید که اندازه روغن باید در حدی باشد که حداقل نصف مرغ داخل روغن باشد. پس در صورت احتیاج روغن مایع بیشتری اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغ حدود پنج تا شش دقیقه بپزد. پس از این مدت در قابلمه را بردارید و مرغ را برگردانید تا طرف دیگر آن هم به همان مدت بپزد.
مرحله سوم
پس از این که هر دو طرف مرغ کمی پخته شد، در قابلمه را بردارید و یک چهارم فنجان زعفران دم نموده را روی تکه های مرغ بریزید. نصف لیوان آب را با احتیاط و کم کم به مرغ ها اضافه کنید و در قابلمه را دوباره قرار دهید. حرارت زیر قابلمه را معمولی کنید و اجازه دهید تا تکه های مرغ به مدت دو ساعت در مخلوط روغن و زعفران پخته و سرخ شوند تا مزه خوبی بگیرند. هرازگاهی در قابلمه را بردارید و تکه های مرغ را زیر و رو کنید تا به صورت یکنواخت سرخ شوند.
مرحله چهارم
در همین حین که مرغ ها در حال سرخ شدن هستند، سس رب انار مخصوص را آماده کنید که بسیار ساده است و در کنار اکبر جوجه ترکیب خوشمزه ای را می سازد. برای این کار ابتدا چند عدد گردو را بشکنید و مغز آن ها را خرد کنید. ما به تقریبا نصف فنجان مغز گردو خرد شده احتیاج داریم. سپس یک فنجان رب انار را داخل یک کاسه بریزید. آب دو تا سه عدد نارنج را بگیرید و به رب انار اضافه کنید و هم بزنید تا سس لطیف و یکدستی حاصل گردد. گردوهای خرد شده را هم به سس اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله پنجم
در این مرحله از تهیه اکبر جوجه با کره، به مرغ ها سر بزنید و در صورتی که همه جای آن ها کاملا سرخ شده بودند و رنگشان طلایی شده بود آن ها را از قابلمه خارج کنید و داخل یک ظرف مخصوص پذیرایی بچینید. سپس می توانید سس رب انار را روی اکبر جوجه بریزید و سرو کنید. نوش جان!
نکات مهم برای طرز تهیه اکبر جوجه با کره
- اکبر جوجه با کره در مازندران همراه با برنج کته زعفرانی سرو می گردد.
- سس رب انار را هم می توانید روی اکبر جوجه بریزید و هم می توانید اندازهی از آن را داخل پیاله بریزید و در کنار هر بشقاب سرو کنید.
- برای تهیه این غذا می توانید از دستگاه سرخ کن هم بهره ببرید که کارتان را ساده تر هم می نماید. فقط کافیست که مخلوط روغن سرخ کردنی و کره را داخل سرخ کن بریزید و جوجه ها را داخل آن قرار دهید تا کاملا سرخ شوند.
- در بعضی از موارد جوجه ها را قبل از سرخ کردن مزه دار می نمایند. برای این کار می توانید جوجه ها را به مدت یک شب در مخلوط پیاز و سیر و آب لیمو ترش قرار دهید.