خوشمزه&zwnjترین غذاهای جنوب ایران

به گزارش اهدا بلاگ، قلیه ماهی

بی دلیل نیست که با شنیدن نام غذاهای جنوبی ذهن مان به سمت قلیه ماهی می رود؛ این غذا واقعا خوشمزه است. البته قلیه ماهی واقعی را هرجا نمی توان امتحان کرد. خوردن این غذا از دست آشپزان ماهر جنوبی چیز دیگری است. رب انار، سبزی قلیه (شنبلیله، گشنیز) پیاز، فلفل، نمک، تمبر هندی، سیر و ادویه جات مواد اصلی این غذا را تشکیل می دهند. اگر راهی جنوب کشورمان شدید حتما دستورپخت و راز خوشمزگی قلیه ماهی را از مردم این دیار بپرسید.

خوشمزه&zwnjترین غذاهای جنوب ایران

ماهی صبور

ماهی صبور میان ماهی های جنوب طرفداران بی شماری دارد. آن ها این ماهی را روی آتش کباب و اغلب آن را با نان میل می کنند. برای اینکه این ماهی طعم بهتری بگیرد و روی آتش نسوزند، مقداری سبزی ماهی، تمبر هندی، رب، سیر و ادویه جات را روی شکم آن می ریزند. امتیاز ویژه این غذا سالم بودن آن است؛ چراکه با هیچ روغنی سرخ نمی شود.

سمبوسه

این غذا در سراسر ایران پرطرفدار است و بسیار پخته می شود. اما سمبوسه نخستین بار در جنوب کشورمان پخته شد و بعد به سراسر ایران راه پیدا کرد. نان لواش، گوشت، سبزیجات معطر، سیب زمینی و ادویه جات از جمله مواد اصلی این غذا هستند.

فلافل

فلافل در جنوب طعم دیگری دارد. ماده اصلی این غذا نخود است. تخم مرغ، فلفل قرمز، ارده لپه، جعفری و... از دیگر مواد اصلی این غذا هستند. خوردن فلافل تند جنوب را از دست ندهید.

قیمه بوشهری

قیمه بوشهری یک خورشت له شده و قرمزرنگ است. طعم قیمه بوشهری شبیه قیمه هایی که تا به حال خورده اید نیست. مواد اولیه این قیمه سیب زمینی، رب، پیاز، لیمو عمانی، زعفران و دارچین است. قیمه بوشهری طعم تقریبا ترش و شوری دارد. اهالی بوشهر این غذا را اغلب با شکر پلو می خورند.

اوپیوزی

اوپیوزی نام یکی از غذاهای محلی دزفول است. این غذا بسیار راحت و سریع پخته می شود و به اشکنه شباهت دارد. گردو، شکر، زردچوبه، رب انار، تخم مرغ، پیاز، نان خشک و ادویه جات مواد اصلی اوپیوزی را تشکیل می دهند.

هواری

مردم خونگرم هرمزگان، پیاز را با شوید، شنبلیله، گشنیز، سیر و ماهی حسابی تفت می دهند و این مواد را با برنج مخلوط کرده و دم می دهند.هواری غذای محبوب هرمزگان است.

دو پیازه میگو

همانطور که از اسم این غذا مشخص است، پیاز و میگو مواد اصلی آن را تشکیل می دهند. این ادویه ها هستند که این غذا را خوشمزه می کنند. دوپیازه میگو، غذای محبوب دیار قشم است.

ماهی برشته

از هرچه بتوان گذشت از ماهی برشته جنوب نمی توان گذشت. تفاوت نمی کند چه ماهی ای، آشپزان جنوبی با مهارت تمام شکم ماهی ها را از سبزیجات معطر و ادویه جات پر می کنند و طعم بی نظیری می آفرینند.

بلالیت

صبحانه های مردم جنوب بسیار مقوی است. شیره خرما در صبحانه های این خطه به وفور دیده می شود. بلالیت یکی از صبحانه های پرطرفدار مردم بوشهر و بندرعباس است. جالب است بدانید ماده اصلی این غذا را ماکارونی تشکیل می دهد. شیره خرما، شکر، هل، گلاب و روغن از مواد دیگر این غذای خوشمزه هستند.

خوراک خرچنگ یا سینگو

اگر غذاهای دریایی دوست دارید، حتما سینگو را هم می پسندید. در جنوب، خرچنگ مانند ماهی به شیوه های مختلفی طبخ می شود. خرچنگ را هم به صورت درسته می توان طبخ کرد و هم می توان گوشت آن را جدا کرد. برای اینکه خرچنگ درسته پخته شود باید نخی دور آن بپیچید تا شکل آن آسیب نبیند. در غیر این صورت، خرچنگ را در قابلمه ای بگذارید و روی آن را نمک بپاشید. وقتی خرچنگ پخته شد می توانید گوشت آن را جدا کنید. توجه داشته باشید که درون چنگال های خرچنگ نیز گوشت وجود دارد.

انکاس (ماهی مرکب)

ماهی مرکب، گوشت سفید و بی استخوانی دارد. البته این نوع ماهی زیاد در رستوران ها و فروشگاه ها دیده نمی شود. چراکه ماهی مرکب بیشتر صادر می شود. می توانید این ماهی را سفارش دهید. هنگام پخت ماهی مرکب آن را به قطعات مکعبی کوچکی تبدیل کنید و یک خوراک خوشمزه از آن درست کنید. نام دیگر این غذا انکاس است.

دمی لخلاخ

شاید اسم این غذا برای تان عجیب باشد. لخلاخ اسمی عربی است و از کلمه لخلخه یعنی بوی خوش گرفته شده. دمی لخلاخ در سواحل عربی خلیج فارس پخته می شود. این غذا اغلب با ماهی های هامور، سنگسر، سبیتیو و سرخو طبخ می شود.

پودینی کوسه

جالب است بدانید در جنوب کشورمان غذاهای خوشمزه ای با کوسه طبخ می شود. پودینی یکی از همین غذاهاست. گوشت کوسه را ابتدا آب پز می کنند. بعد از پخت، با یک توری سیمی آن را فشار می دهند تا آب آن گرفته شود. سپس آن را با پیاز، سیر فراوان و سبزیجات معطر تفت می دهند. این غذا یکی از غذاهای گران است اما چشیدنش را از دست ندهید.

نان چم چمو

این نان بسیار خوشمزه است و برای یک وعده صبحانه در سفر به جنوب بهترین انتخاب می تواند باشد. نان چم چمو با تخم مرغ، آرد، روغن و شکر تهیه می شود. به نان چم چمو نان تخم مرغی هم می گویند.

مهیاوه (سوراغ)

مهیاوه در واقع سس قرمزی است که از خاک سرخ جزیره هرمز و یک نوع ماهی ریز تهیه می شود. مردم این ناحیه موتو یا حشینه (نوعی ماهی ریز) را در آفتاب خشک می کنند. بعد از اینکه خشک شد، آن را پودر کرده و مقداری خاک سرخ به آن می زنند. این خاک، املاح مفیدی دارد و رنگ و لعاب بی نظیری به مهیاوه می بخشد. سپس ماده به دست آمده را با فلفل، گشنیز، خردل، راز و مقداری آب مخلوط می کنند. این سس را در خمره های بزرگی ریخته و مدتی زیر آفتاب می گذارند تا آب اضافه اش را از دست بدهد. مردم جنوب از این سس برای طبخ انواع نان تنوری استفاه می کنند.

دال عدس

این غذا ساده و در عین حال بسیار مفید و مقوی است. بتاکاروتن دال عدس برای سیستم ایمنی بدن و قوه بینایی بسیار مفید می باشد. مردم بوشهر اغلب این غذا را با برنج میل می کنند.

منبع: دالاهو
انتشار: 26 دی 1399 بروزرسانی: 26 دی 1399 گردآورنده: ehdablog.ir شناسه مطلب: 571

به "خوشمزه&zwnjترین غذاهای جنوب ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوشمزه&zwnjترین غذاهای جنوب ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید