راهی برای پیش بینی زمان یائسگی

به گزارش اهدا بلاگ، رئیس مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی درباره نتایج جدیدترین تحقیقات خود در زمینه پیش بینی سن یائسگی گفت: به نظر می رسد به جز ذخایر تخمدانی اولیه، عوامل محیطی یا عوامل روانی و تغذیه ای، می توانند بر روی سرعت از دست دادن ذخایر تخمدانی اثرگذار باشند و بر این اساس دو فرد همسال با ذخایر تخمدانی برابر، اما شیوه زندگی متفاوت، یائسگی در سنین متفاوتی را تجربه نمایند. اگر بتوانیم برآوردی از سرعت از دست رفتن ذخایر تخمدانی داشته باشیم می توانیم پیش بینی بهتری از سن یائسگی داشته باشیم.

راهی برای پیش بینی زمان یائسگی

به گزارش ایسنا، دکتر فهیمه رمضانی، درباره نتایج جدیدترین پژوهشی که درباره پیشگویی سن یائسگی داشته است، گفت: در پژوهش قبلی که نتایج آن چندین سال پیش منتشر شد، پیشگویی سن یائسگی بر مبنای اندازه گیری هورمون آنتی مولرین در یک نوبت بود. در مقاله جدیدی که در این باره منتشر کردیم هورمون آنتی مولرین به فاصله شش سال و در دو نوبت اندازه گیری شد.

وی گفت: اگر بتوانیم برآوردی از سرعت از دست رفتن ذخایر تخمدانی داشته باشیم می توانیم پیش بینی بهتری از سن یائسگی داشته باشیم.

رمضانی با بیان اینکه نتایج این تحقیق در سال 2020مجله Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism که معتبرترین ژورنال بین المللی در زمینه اختلالات غدد است منتشر شده است، شرح داد: آزمایش هورمون آنتی مولرین که به یاری آن می توان سن یائسگی را پیش بینی کرد تحت پوشش بیمه نیست. خوشبختانه با وزارت بهداشت و همکارانی که در آزمایشگاه ها فعالیت می نمایند مشغول طراحی پروتکل هایی هستیم که بتوانیم در مواردی که ضرورت ایجاب می نماید این آزمایش را به خدمات بیمه ای اضافه کنیم و الگوریتمی در زمینه پیشگیری از یائسگی زودرس ارائه دهیم.

وی ادامه داد: پیش بینی افرادی که در معرض خطر یائسگی زودرس یا نارسایی زودرس تخمدان هستند و تصمیم دارند فرزندآوری خود را به تاخیر بیندازند، نقش چشمگیری در حفظ باروری این افراد با یاری روش های یاری باروری و یا فریز تخمک دارد. در حال حاضر اندازه گیری هورمون آنتی مولرین تحت پوشش بیمه نیست و در نتیجه برای همه متقاضیان مقدور نیست که از این خدمات بهره مند شوند.

رئیس مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی درباره اهمیت پیش بینی سن یائسگی گفت: با پیش بینی سن یائسگی و تشخیص صحیح آن دسته از زنانی که در معرض خطر یایسگی زودرس هستند، می توان به افرادی را که ازدواج نموده، در برنامه ریزی زمانی فرزند آوری یاری نمود و در صورتی که این افراد ازدواج نکردند می توان به دنبال راه چاره هایی در زمینه فریز تخمک یا روش های کم ک باروری برای آینده باشیم. پیش بینی سن یائسگی به سلامت روان زنان نیز یاری می نماید، زیرا زندگی مشترک زوج های جوانی که در معرض یائسگی زودرس هستند، به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد و ممکن است این امر اختلافات زناشویی را به دنبال داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه درباره حداقل سن برای انجام این نوع آزمایش گفت: بر اساس مدلی که برآورد نموده ایم می توانیم سن یائسگی زنان بالای 20 سال را پیش بینی کنیم. پیش بینی سن یائسگی برای زنانی که در معرض خطر هستند یا می خواهند ازدواج و فرزندآوری خود را به تعویق بیاندازند مهم است. در حال حاضر این آزمایش تحت پوشش بیمه نیست، اما کیت های سنجش هورمون آنتی مولرین در کشور موجود است.

این محقق در سال 1392 در یک مطالعه به ارائه مدلی برای پیش بینی سن یائسگی زنان در سنین باروری بر مبنای مطالعات آینده نگر قند و لیپید در یکی از مناطق تهران پرداخته بود. در این پژوهش، یک هزار و 115 نفر برای انجام مطالعه انتخاب شدند. سن این زنان بین 20 تا 50 سال بوده و در این مطالعه پیش بینی شد که این زنان بر اساس عملکرد هورمون آنتی مولرین، در چه سنی یائسه خواهند شد. در نهایت مدل ارائه شده توانست به طور متوسط با اختلاف شش ماه، سن یائسگی زنان را به درستی پیشگویی کند و صحت این مدل 92 درصد برآورد شد.

منبع: فرارو
انتشار: 14 آبان 1399 بروزرسانی: 14 آبان 1399 گردآورنده: ehdablog.ir شناسه مطلب: 429

به "راهی برای پیش بینی زمان یائسگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهی برای پیش بینی زمان یائسگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید