مقاله: برای پیشگیری از زخم معده چه مواردی را باید رعایت کنید؟
به گزارش اهدا بلاگ، هنگامی که اسید در دستگاه گوارش به سطح داخلی معده یا روده کوچک آسیب رسانده باشد، می گوییم که به زخم معده مبتلا شده اید. اسید معده می تواند موجب پیدایش زخم باز دردآوری گردد که احتمال خونریزی هم دارد. دستگاه گوارش انسان با لایه ای از مواد مخاطی پوشیده شده است. وظیفه معمول این ماده محافظت از معده در برابر اسید است. ولی اگر مقدار اسید افزایش یابد یا برعکس، از مقدار مواد مخاطی کاسته گردد، آن وقت امکان ابتلای به زخم معده به وجود می آید.
افرادی که از درد مزمن آرتروز یا دیگر بیماری های مشابه رنج می برند، هفته ها و ماه های متوالی دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) را مصرف می نمایند تا درد و ورم ها را کاهش دهند. ولی این دارو ها ممکن است بر مواد مخاطی که در برابر اسید معده از آن محافظت می نمایند، تأثیر بگذارند و احتمال ابتلا به زخم معده را در شما افزایش دهند. این قبیل مسکن ها عبارتند از:
این باکتری معمولاً در لایه مخاطی محافظ بافت های معده و روده کوچک زندگی می نماید. در حالت عادی باکتری هلیکوباکتر پیلوری مسئله ای به وجود نمی آورد، اما می تواند موجب التهاب لایه داخلی معده و ایجاد زخم گردد. ما هنوز نمی دانیم که عفونت این باکتری چگونه منتشر می گردد. ولی یکی از احتمالات این است که شاید به وسیله تماس های نزدیک بین افراد، مانند بوسیدن یکدیگر منتقل گردد، یا شاید هم به وسیله غذا و نوشیدن آب به آن دچار شوند.
خبرنگاران | سرویس سلامت - زخم معده عبارت است از وجود جراحتی در پوشش معده یا قسمت فوقانی روده کوچک که موجب درد همراه با سوزش می گردد. این بیماری همچنین منجر به ایجاد نفخ، حالت تهوع، استفراغ و دیگر علایم ناخوشایندی می گردد که اشتها را از بین برده و خواب افراد مبتلا را مختل می نمایند. اسید بیش از حد معده یا وجود اشکال در پوشش محافظ معده می تواند عامل ظهور بیماری زخم معده شوند. عوامل نامبرده اغلب اوقات به واسطه مصرف بیش از حد مسکن هایی خاص یا به وسیله باکتری خاصی به نام هلیکوباکتر پیلوری ظاهر می شوند. این باکتری پوشش معده شما را ملتهب ساخته و احتمال پارگی آن را افزایش می دهد. در ادامه با راه های پیشگیری از زخم معده آشنا می شوید.
منبع مقاله: برای پیشگیری از زخم معده چه مواردی را باید رعایت کنید؟