حقوق بگیران بخوانند ، راهکارهایی برای مدیریت حقوق ماهانه

به گزارش اهدا بلاگ، فرقی نمی کند چند سالمان باشد، متأهل باشیم یا مجرد؛ این روزها اگر حواسمان به دخل و خرجمان نباشد کلاهمان پس معرکه است. این گزارش مبروط به مجله خانواده اردیبهشت 1042 است.

حقوق بگیران بخوانند ، راهکارهایی برای مدیریت حقوق ماهانه

به گزارش خبرنگاران، حرف از برنامه ریزی برای پولدار شدن نمی زنیم؛ اما لااقل می توانیم برای عایدی ثابت ماهانه مان یک برنامه نسبتاً دقیق بریزیم تا کمتر با خطر جیب خالی در خاتمه ماه روبرو شویم.

پس انداز، قبل از هر چیز

قبل از هر کاری، بخشی از عایدی ثابتتان را به عنوان پس انداز کنار بگذارید. افرادی که پس انداز کردن را به تأخیر می اندازند، در عمل پیروز به داشتنش نخواهند شد. مهم نیست چقدر درمی آورید؛ از همان اندک عایدی بخشی را کنار بگذارید. اتفاق های غیرقابل پیش بینی مثل بیکاری، بیماری، تصادف، خرید کادو و ... همواره یکهو بر سرمان نازل می شوند.

بنابراین باید همواره برای روز مبادا فکری نموده باشیم. اگر شرایط مالی مملکت را نمی توانیم به راحتی عوض کنیم، دست کم سعی کنیم مدیریت بیشتری بر شرایط زندگی خودمان داشته باشیم. برای فرار از بی ارزش شدن پس انداز هم، نگذارید پولتان باد بخورد. به سرعت آن را به سرمایه ای مطمئن مثل طلا تبدیل کنید. خوشبختانه با یکی دومیلیون تومان هم می گردد یک قطعه طلای مستعمل کوچک خرید.

اولویت هایتان را معین کنید

برای مدیریت بهتر مالی بهتر است هرم نیازهایمان را ترسیم کنیم. برای این کار قبل از هر چیز باید به فکر هزینه های ضروری باشیم. بخشی از هزینه ها ثابت و برخی متغیرند. ابتدا هزینه های ثابت مانند اجاره خانه و قسط را کنار بگذارید تا بگردد برای به جامانده موجودی برنامه ریزی کرد. در صورت امکان آنالیز کنید ببینید ماه گذشته به طور میانه چقدر برای هزینه های متغیر ضروری مانند خورد و خوراک، بنزین یا حمل ونقل هزینه نموده اید.

بعد از این حساب و کتاب و با توجه به قیمت های روز، شاید به این نتیجه برسید که ضروری است در تخصیص بودجه این بخش تجدید نظر کنید. به عنوان مثال ممکن است وقت آن باشد که به جای استفاده از آژانس، با مترو یا اتوبوس رفت وآمد کنید. یا حتی مسیرهای کوتاهتر را پیاده قدم بزنید. با این قبیل تغییرات نه تنها به جیب خودتان یاری نموده اید بلکه به یاری هوای پاک و تناسب اندام و روحیه بهتر خودتان آمده اید.

کم یا حذف کردن هزینه های غیرضروری

هزینه اینترنت، لباس های غیرضروری، تغییر دکور، برگزاری مهمانی، سفر و ... می توانند جزء مخارج متغیر غیرضروری باشند. تا می توانید غیرضروری ها را کم کنید. شاید لباس های سال گذشته هنوز مناسب باشند یا بگردد برای یک مراسم مهم یک لباس زیبا از دوستان قرض گرفت. ممکن است به جای سفر بیرون شهری، به یک پیک نیک ساده اما باحال با دوستان بگردد بسنده کرد و ... به هر حال در شرایط غیرمتعادل، چاره ای جز عاقبت اندیشی و دورنگری نیست.

برای آن بخش های مهم تر مبلغی اختصاص بدهید و خودتان را موظف کنید که از این قرار مالی تخطی نکنید. تا زمانی که حواسمان به طور ویژه به هر یک از این هزینه ها نباشد، حساب و کتاب از دستمان در می رود و مبلغ زیادی که پای برخی از این ها می دهیم به چشممان نمی آید. ممکن است در ماه چندین بار اینترنت شارژ کنیم یا پول زیادی بابت خرید خوراکی و اسنک بدهیم. اما با در نظر گرفتن مبلغ معینی برای هزینه اینترنت، دیگر شب تا صبح اینستاگرام را بالا و پایین نخواهیم کرد یا سراغ بسته های ارزان تر شبانه خواهیم رفت.

خودتان فراوری کنید

شاید حذف کردن برخی خوراکی های کارخانه ای و سوپری (مثل انواع کنسرو، نوشیدنی ها یا تنقلاتی مثل پاپ کرن و چیپس) که بخش زیادی از عایدی ماهانه را می بلعند سخت باشد اما اگر به مرور اینها را از سبد خرید کنار بگذارید و خوراکی های خانگی را جایگزینش کنید هدررفت مالی را کمتر نموده اید. هر طور حساب کنید، درست کردن شربتی خنک در خانه، ارزان تر از خرید یک بطری نوشابه خواهد بود؛ کیک خانگی، پاپ کرن خانگی، لواشک، برگه و خوراکی های این چنینی هم.

حتی خرید فله ای حبوبات به جای بسته های آماده کارخانه ای هم ارزان تر است. احتمالاً در ابتدا با مقاومت هایی از طرف دیگر اعضای خانواده روبرو خواهید شد یا شاید خودتان فکر کنید مابه التفاوت این ها قابل توجه نخواهد بود. اما اگر حتی یک ماه این روش را در پیش بگیرید جدا از اینکه به سلامتتان یاری نموده اید، اوضاع جیبتان هم بهتر خواهد شد.

کشف روش های خرید به صرفه

همواره می توانیم هزینه های جاری ای را که پیش بینی نموده ایم، کمتر کنیم. به عنوان مثال اگر میوه یا مواد پروتئینی را از بازارهای میوه و تره بار شهرداری خریداری کنید، متوجه تفاوت آشکار قیمت ها خواهید شد. اگر این بازارها به شما نزدیک نیست، برنامه بریزید که دست کم یک بار در هفته سری به نزدیک ترین آن ها در محله بزنید و برای یک هفته خرید کنید. این بازارها تنوع محصولاتشان از فروشگاه های بیرون کمتر است، اما کیفیتشان فرق چندانی ندارد.

ضمن اینکه وقتی ببینید به جای مبلغ همیشگی نصف آن را خرج نموده اید، انگیزه و امیدتان بیشتر می گردد. علاوه بر این شیوه خرید، حتماً خودتان هم می توانید روش هایی برای کمتر هزینه کردن پیدا کنید. به عنوان مثال اپلیکیشن های معروف، همواره تخفیف های هیجان انگیزی روی اجناس سوپری، رستورانی و... می گذارند. یا برخی از آنها در ازای خرید اول شما برای خریدهای بعدی تان تخفیف قائل می شوند.

به این نکته هم توجه کنید که برخی وقتها تخفیف ها روی اجناسی است که شما فعلا به آن نیازی ندارید، اما با خرید زودهنگام آن جنس می توانید از حالا مقداری پول برای آینده پس انداز کنید. پس با گشت و گذار در اپ ها این فرصت ها را شناسایی نموده و از خریدتان چند برابر لذت ببرید. بخش ذخیره شده در این قسمت می تواند صرف باقی بخش ها (از جمله هزینه های متغیر غیرضروری) یا پس انداز گردد.

برای مدیریت مخارج خانه یک راه بیشتر وجود ندارد

توافق خانوادگی

برنامه ریزی های مالی به نتیجه نخواهد رسید مگر اینکه با مشورت اهل خانه باشد. توافق همگانی بر سر این برنامه همراهی و همکاری همه را به همراه خواهد داشت و مجبور نیستید هر روز بر سر خریدن یا نخریدن فلان چیز چانه بزنید. ضمن اینکه احساس همکاری و همدلی بیشتری بین بچه ها با والدین شکل می گیرد و بچه ها مدیریت مالی را یاد خواهند گرفت.

معین مبلغ خرج روزانه

به هرکسی بگویید که روزانه چقدر می تواند خرج کند. ممکن است روال بر این باشد که هر عضو، مبلغی را به صورت ماهانه دریافت کند. در این صورت هم باید روشن کنید که با این خرجی ماهانه، روزانه چقدر مجاز به خرج کردن است. این ریز کردن مسئله یاری می نماید که حواس همه مان بیشتر به کارتی که می کشیم باشد. تأکید و کوشش کنید از این قرار تعدی نگردد یا اگر بنا به دلایلی در یک روز بیشتر از حد مجاز خرج کردید، روزهای بعد با خرید کمتر جبران کنید.

خرید را تقسیم کنید

به جز اقلام ضروری ای مثل گوشت، مرغ یا تخم مرغ، باقی اقلام را به مرور و در روزهای مختلف خریداری کنید. هدف از این کار این است که به آن قرار حد مجاز خرید در روز پابند بمانید. تخطی از قانون، به سرعت می تواند به روتین تبدیل گردد و هر چه رشته اید پنبه کند. ضمن اینکه با خریدهای خرد روزانه، میل به بازار رفتن و خرید کردن هم ارضا می گردد.

از نوشتن غافل نشوید

هیچ برنامه ریزی مالی ای اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه هر شب (یا یک شب در میان) مسیر پیشرفت آن را ببینید. دفتر یا کامپیوتر یا گوشی فرقی نمی نماید. در هر کدام که راحت تر هستید، مخارج هر روز را یادداشت کنید؛ حتی اگر یک هزارتومانی گم نموده اید. این دفتر مثل ناظم یا ناظر عمل می نماید و بیرون گذاشتن پا از مسیر معین شده را به رویمان می آورد. در نتیجه ناخودآگاهمان به مرور دقت بیشتری هنگام خرید خواهد داشت و کار روال منظم تری خواهد گرفت.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 26 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 26 اردیبهشت 1402 گردآورنده: ehdablog.ir شناسه مطلب: 1441

به "حقوق بگیران بخوانند ، راهکارهایی برای مدیریت حقوق ماهانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حقوق بگیران بخوانند ، راهکارهایی برای مدیریت حقوق ماهانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید